Конфликтите са заради неправилни манерви

Нов случай на агресия на пътя.  Шофьор нападна и удари друг след засичане в столичния квартал „Люлин”. Други двама влязоха в конфликт в квартал „Дружба”- отново заради неправилна маневра.

И за двата случая с агресия на пътя от София сигнали в полицията не са подавани. При такива обстоятелства от МВР се самосезират, ако случаите предизвикат широк обществен отзвук. От „Пътна полиция” заявиха, че след като излъчим клиповете днес, ще преценят какви конкретни мерки да се вземат.

Този клип се разпространява в социалните мрежи от няколко дни. Заснет е в жк. „Люлин”. Предоставихме го и на „Пътна полиция” за анализ.

„Един от водачите се престроява неправилно, засича образно казано другия участник в пътното движение, той не се въздържа и преминава към агресивни действия”, заяви инсп. Петър Соколов, „Пътна полиция”.

Жандармерия блокира врачанско село

Показахме на органите на реда и друг клип, заснет от екипа ни.

„Очевидно е, че конфликтът приключи на мястото, където се разигра показаната от вас сценка и след това няма подадени сигнали към МВР”, заяви инсп. Петър Соколов от „Пътна полиция”.

Засега разследване по случаите няма.

„Има случаи, в които е трудно да се установи, защото не се виждат регистрационните табели на автомобилите, не можем да установим всички участници, ако нямаме допълнителна информация от камерите , които са наблизо”, посочва инсп. Соколов.

Подобен е казусът с този таксиметров шофьор. Става жертва на агресия на пътя преди няколко месеца.

„Аз си карам, автобус пред мен. А тука е защриховано, той там няма право да кара. И ме удари отзад”, разказва Петър Начков.

След катастрофата Петър отбива вдясно, за да звънне на 112.

„Тук ми беше отворено стъклото. Нанесе ми 5-6 бързи удара. Оказа се, че имам травма. 10 дена бяха като болен”, спомня си случката Начков.

Полицията не разследва случая на Петър и сега той сам търси справедливост. Извадил си е медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Полицията търси собственика на намерени пари в метрото

От месец насам сериозни предпоставки за конфликти между шофьорите има и на това кръстовище в жк. „Люлин”. Причината – променена е организацията на движението.

„Промяната беше наложена от пускането на бул „Петър Дертлиев” към АМ „Струма”. Естествено, както във всички други случаи, когато има промяна на движението, хората ,карайки буквално по спомени, в първите дни настъпва едно объркване. С времето всички свикват, научават се да гледат знаците”, обясни  Димитър Петров, Управление и анализ на трафика към Столична община.

И тук, и на всички останали възлови кръстовища камерите на столичната община следят за проблеми, включително и агресия на пътя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.