Гласували са 959 прокурори

Евгени Иванов е новият член на Прокурорската колегия на ВСС. Той е получил повече от половината действителни гласове - 841. Гласували са 959 прокурори от общо 1 531 имащи право на глас. Общата избирателна активност е 62,64 %.

Прокурорите избират нов свой представител във ВСС

Минути след обявяването на Иванов за победител, той направи кратко изявление, в което благодари на избирателната комисия и на журналистите.

„Най-вече искам да благодаря на колегите за доверието и подкрепата, защото те доказаха, че са институция. Прокурорите са институциите – прокуратура. Те доказаха, че не се поддават на външни внушения и давления, за което още веднъж им благодаря“, каза новоизбраният член на ВСС.

Евгени Иванов е прокурор от Военно-апелативната прокуратура и председател на Прокурорската асоциация. Той ще довърши мандата на Даниела Машева, която стана заместник-главен прокурор.

Повечето магистрати гласуваха онлайн, докато с хартиени бюлетини в Съдебната палата в столицата те бяха по-малко. Евгени Иванов гласува с хартиена бюлетина по обяд.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си