Анализаторът с първи коментар след обвиненията на бившия втори в ГЕРБ

Георги Харизонов с първи коментар след обвиненията на Цветан Цветанов, че политическият анализатор е участвал в заговор срещу бившия втори в ГЕРБ. Преди седмица Цветанов заяви, че излизането му от управляващата партия било плод на сценарий, а обвинението дойде преди учредяването на формацията „Републиканци за България”.

„С действията си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес трябва да бъдат подкрепени с факти. Нека покаже тези списъци на ДПС, по които са уволнявани министри, да видим каква е кадровата политика на ГЕРБ. Когато си втори човек в една партия и в последствие се окаже, че в нея е имало толкова нередни неща, това те поставя в неудобна ситуация”, заяви анализаторът в ефира на „Здравей, България”.

Цветанов: При всички положения щях да напусна ГЕРБ

„През 2011 г., когато станах част от борда на „Напоителни системи”, имаше над 75 преписки за кражби и посегателства. По това време Цветанов беше вътрешен министър. Малко по-късно, през един мой колега, започна силен натиск за заплащане на несъществуващи задължения на дружеството към частна фирма. Натискът дойде от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала резервни части. Колегата ми се оплака, обявих на фирмата, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко след това с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на МВР. Той ми каза, че като се видим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектората на Министерството на земеделието Александър Михайлов. Половин час след това заедно с него бяхме в ГДБОП. Подадох официален сигнал, че срещу мен се упражнява корупционен натиск. По искане на прокурор дадох разрешение телефонът ми да бъде послушван. Така че не знам за какви злоупотреби говори Цветанов”, разказа Георги Харизанов. И заяви категорично, че никога не имал намерение да става народен представител.

В предаването той коментира и изказванията на председателя на Народното събрание, според които Цветанов се е превърнал в поддръжник на президента.

„Когато човек заема високи политически постове, не трябва да се притеснява от това какво говори. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира начина си на изразяване. На нейно място не бих използвал подобни аргументи. Стилът на Караянчева е експресивен”, каза още Харизанов.

Караянчева: От известно време Цветанов е голям поддръжник на президента

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си