Според лидера на НФСБ президентът Радев е "вечно сърдитото дете, което тропа с крак"

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите, са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-и септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Валери Симеонов.

Той коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек, както и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани, то е построено с нашите пари. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

"И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те вече са скъсани", каза още той и обясни, че са били прекратени още от началото на протестите. 

 

 

Според лидера на НФСБ президентът Радев е "вечно сърдитото дете, което тропа с крак".

Симеонов коментира и исканията за експертен кабинет.

"Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения?”, запита лидерът на НФСБ.

Той заяви още, че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има - заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при този тип гласуване, защото имало повече възможности. Така например много зависело от това кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ каза още, че е подал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента. "Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето? Откъде накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява?", завърши Симеонов.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.