Това обяви Цвета Караянчева

Отварят още една зона за журналистите в парламента. Това обяви Цвета Караянчева на брифинг в НС. 

"От днес ще отворим и турникета, помещението над нас, за да имате достъп и до тази зона, за да може контактът ви с депутатите да бъде по-директен", заяви тя.

Ще бъдат направени баджове, за да може журналистите да се отличават. Те ще са задължени да носят маски през цялото време.

Караянчева коментира и скандала с нейни реплики по време на партийно събрание на ГЕРБ. „Това беше една партийна среща, на която аз се явявах като член на изпълнителната комисия. Вижте и другите партии как говорят по своите партийни срещи и тогава ще разберете начина на говорене на всички народни представители, партийни лидери и на участници в управлението на партиите”, каза тя.

И допълни: „Не беше коректно моето говорене да се представя по този начин, защото аз имам много институционални изказвания. Изказвания в ЕП, изказвания в парламентарното измерение, когато България председателстваше Съвета на Европа. Политическите изказвания можеше да бъдат наредени до други политически изказвания на предни председатели. Аз никога не съм си позволявала да се меся в работата на медии, никога няма и да го направя, но чисто човешки като жена, и като политик беше много обидно”.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.