По думите му напускането на депутатите не е продукт на политически разногласия, а на наранено его

„Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад. Това е краят на един процес, който тече отдавна в партията. Щеше да е разпад, ако след напускането им заедно с тях се изместват десетки организации и има вълна от членове, които искат да последват техните идеи”. Това заяви секретарят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов.

Шестима се отцепват от ПГ на БСП, петима напускат и партията

„Не е нужно аз да давам оценката на Валери Жаблянов и Красимир Янков. Дадоха им я членовете на БСП. За Жаблянов гласуваха 760 гласа, Янков взе 1 117 гласа в национален мащаб. Смятам, че хората, гласували за тях не одобряват тяхното поведение в момента”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

По думите му напускането на депутатите не е продукт на политически разногласия, а на наранено его. „Защо не напуснаха БСП преди Конгреса или два месеца по-рано?”, запита Симов.

Нинова: Напусналите БСП да излязат от парламента (ВИДЕО)

Социалистът обясни и че отсъствието на имена в новия Национален съвет като Сергей Станишев, Михаил Михов и Велислава Дърева, не означава, че те са изключени от партията или че вече не са социалисти. 

„Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на лордовете, в която някой има абонамент за място до живот. Той е динамична структура, която се променя спрямо изискванията на времето. Сега са преценили, че Станишев няма място там. Това не означава, че някой е изключил Станишев или му е забранил да води политически живот”, коментира още той.

Според него Корнелия Нинова и нейният екип отчаяно се опитват да върнат партията към нейните леви корени. „Същевременно обаче част от хората започнаха да пищят, че БСП одеснявала. В кое точно? Когато не искаме болниците да са търговски дружества ли? Имаме редица леви идеи, които предлагаме”, добави Александър Симов.

Целя разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си