Там ще бъде изграден нов пристан и етнографски комплекс

Рибарското селище Ченгене скеле скоро ще заприлича на остров Бурано в лагуната на Венеция. Oбщинa Бypгac изгpaждa нoв пpиcтaн и eтнoгpaфcĸи ĸoмплeĸc, а фacaдитe нa cгpaдитe ĸpaй ĸaнaлитe щe бъдaт ocвeжeни по подобие нa cpeдизeмнoмopcĸo гpaдчe. Бoядиcвaнeтo зaпoчвa днес. 

Идеята дошла след разговори на рибарите с бургаската община.

 „Целта е рибарското селище успешно да се впише в целия етнографски комплекс,който се заформя тук. Смея да твърдя, че това ще е едно уникално място”, каза Димитър Янчев, председател на сдружение „Морски сговор”.

Очертава се догодина Ченгене скеле да стане любимо място, където да се разходиш, да хапнеш риба и да си направиш незабравима снимка. Според проекта там ще има многофункционална зала, кафене-клуб на моряка, експозиционни къщи-работилници за деца, парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, , площадно пространство с амфитеатър за малки концерти на открито, както и нов пристан.Затова част от всичките близо 550 постройки ще блеснат с нова визия

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.