Гратисният период за нарушителите изтича

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София. Суровите санкции влизат в сила от средата на октомври и засягат и кварталите със „синя” и „зелена” зона. Сега обаче трябва да се внимава и за специалната маркировка, която трябва да се спазва.

Контрольорите в София вече не продават билети, установиха първите нередовни пътници (ВИДЕО)

„10 души от Центъра за градска мобилност първоначално ще започнат да следят за неправилно паркирани автомобили на територията на цяла София”, заяви Димитър Дилчев, директор на ЦГМ.

В контролиран експеримент пред камерата на „Здравей, България” той показа как ще изглежда фишът, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се плаща „на ръка”. На уведомлението е посочена банкова сметка, по която трябва да бъдат преведени парите.

Солени глоби и стриктен контрол за неправилно паркиране в София

„Фишът обичайно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при лошо време има вариант да се поставя и в пликче, за да не се намокри. Ако все пак уведомлението се загуби, собственикът ще получи на постоянния си адрес писмо с информация за наложената му глоба”, подчерта Дилчев.  

Подробности за новите глоби за неправилно паркиране гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.