Елена Динева остава в ареста

Апелативният специализиран съд определи 1 млн. лв. гаранция за съпругата на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева. Адвокатите й заявиха, че тя няма да плати дори първите 750 хил. лв., определени от съда. Така, на практика, Динева остава в ареста.

Като аргумент за определяне на високата гаранция от Спецсъда посочиха, че тя разполага с множество имоти, включително и в чужбина. Като пример магистратите дадоха имот в Париж на стойност 25 млн. лв.

Съпругата на Божков излиза на свобода срещу 750 000 лв.

По-рано съпругата на Божков обяви, че няма да плати определената й гаранция от 750 хил. лв. Причината за решението й е, че банковите й сметки са запорирани, а фирмите на съпруга й са с отнет лиценз. Това заяви адвокатът й Людмил Рангелов. Според него на 27 октомври изтича законовият 8-месечен срок на първоначално задържане. Ако дотогава на Динева не бъде повдигнато ново обвинение, прокуратурата ще трябва служебно да поиска пускането й от ареста.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.