Предимството при този метод е, че е много щадящ, затова е подходящ за малчуганите

Властите в Италия изпробват нов метод за установяване наличието на COVID-19 при деца, съобщава БГНЕС. В три училища в региона Лацио на децата в училище са раздадени малки памучни топчета, които трябва да дъвчат като дъвка в продължение на около 5 минути.

ЕК договаря доставка на допълнителни количества „Ремдесивир”

По този начин се събира слюнка, обясняват експертите от местната здравна служба. Предимството при този метод е, че е много щадящ, затова е подходящ за тестване на деца. Резултатите са готови след няколко часа, така че ако детето е заразено, да може да бъде изведено бързо от училище.

Берлускони с отрицателен тест за COVID-19, готви се за сватба

Подчертава се, че тестът на слюнка не замества съществуващите до момента тестове и може да се използва допълнително за проследяване на заразеното лице. В регион Лацио и в четири други региона е в сила задължително носене на маски на открито, като се предвижда мярката да бъде въведена за територията на цяла Италия като мярка срещу нарастващия брой новозаразени с коронавирус.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.