Във Франция от днес влезе в сила извънреден режим

Редица страни в Европа регистрират рекорден брой новозаразени с коронавирус. Сред тях са централноевропейските Словакия, Полша и Австрия. Чехия има най-големия ръст на заразени в Европа на човек от населението за последните две седмици. Във Франция от днес влезе в сила извънреден режим, който позволява на здравните заведения да отменят планирани хирургически операции заради случай на COVID-19. Германия регистрира рекордните над 4000 нови случая през последните 24 часа, като това е увеличение с 1/3 в сравнение с предишното денонощие.

Втори ден повече от 400 нови случая на COVID-19 у нас (ОБЗОР)

„Броят на новозаразените расте постоянно и особено днес ръстът е много голям. Искаме да предотвратим експоненциално покачване на новите случаи и да не стигаме до момента от тази епидемия, когато ще загубим контрол. Все още не сме стигнали до там”1 каза министърът на здравеопазването в Германия Йенс Шпан.

Маските на открито - задължителни в цяла Полша

„Сегашната ситуация ме тревожи много. Не знаем как ще се развият нещата през следващите няколко седмици. Възможно е да стигнем повече от 10 000 нови случая на ден. Възможно е вирусът да започне да се разпространява неконтролируемо”, поясни Лотар Вилер,  директор на Института „Роберт Кох“.

Разкриха колко е струвало лечението на Тръмп от COVID-19

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.