Нови камери на КАТ засичат до 16 нарушителя едновременно

С 216 км/ч в града! Шофьорът с бясна скорост е засечен на Околовръстното шосе в София през септември. Там вече работи една от новите модерни камери на „Пътна полиция”. Те могат да снимат по няколко коли едновременно дори и през нощта. Устройствата ще хващат шофьорите с превишена скорост и без застраховка Гражданска отговорност. Пътните полицаи в 6 области на страната вече работят с новините камери.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Полицията преследва бус в насрещното на „Цариградско шосе”

Десетки са „бързите и яростни” водачи, заснети в последните дни. 

„През септември на територията на София са установени 11 232 нарушения. Фишовете са на обща стойност малко над 1,9 милиона. Вече са заплатени такива на стойност около 180 000 лева”, каза комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция”.

 

 

Рекордьорите са на Околовръстното. Нарушители обаче има на всички възлови кръстовища. На бул. „История славянобългарска” през деня е засечен автомобил, който се движи със 151 км/ч, на „Цариградско шосе” - друг със 145 км/ч, а на „Ботевградско шосе” – със 131 км/ч.

Още по-сериозно става положението с нарушителите през нощта. Тогава най-много са те на Околовръстното. Редовно са засичани коли, които се движат с около 200 км/ч.

 

Някои от нарушителите са уловени от новите камери на КАТ. Пътните полицаи работят с тях от началото на седмицата.  Модерната техника може да се снима по 6 ленти едновременно.  Засега новите камери са само 6 на брой и се ползват в градовете- София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Ловеч. От днес до 15 октомври се провежда и поредната акция „Скорост”на Пътна полиция.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.