Те пострадаха при тежка катастрофа край Лесово

На извънреден брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде подробности за състоянието на пострадалите при катастрофата край Лесово. Две от най-тежко ранените жени бяха транспортирани със "Спартан" до София. 

„Жената, която беше интубирана в Ямбол, е преминала скенер на цялото тяло. Има травма в областта на гърдите и корема, контузия в областта на мозъка, счупен таз, бедро и фрактура на лицевия череп. Втората жена, която е на 51 г., е с фрактура на таза и бедрото, има счупване на ръката и мозъчно сътресение. Продължава обработката им в шокова зала”, заяви Ангелов.

 

 

По думите му при подобни травми винаги има опасност за живота. „Рано е за прогнози. Всички правят това, което е необходимо. За пострадалите ще се направи най-доброто в България”, категоричен беше проф. Ангелов.

Той уточни, че в ямболската болница остават девет души, които е посетил лично. „Капацитетът на лечебното заведение позволява колегите да се справят със ситуацията. В Ямбол няма хора с пряка опасност за живота. Двама от пациентите са в реанимация под активно наблюдение”, каза още здравният министър. 

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ангелов уточни, че състоянието на най-младия пациент - 18-годишно момиче, пострадало при катастрофата, е стабилно, но то остава под активно наблюдение.  

Припомняме, че тази сутрин трима души загинаха, а 16 бяха ранени след жестока катастрофа, станала на 5 км от границата с Турция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.