Две жени са настанени в "Пирогов", а деветима - в ямболската болница

Двете жени, които пострадаха при тежката катастрофа край Лесово и бяха транспортирани с военния самолет „Спартан” от Ямбол до София, са стабилизирани. Те са настанени в „Пирогов”. Оттам съобщават, че нощта е преминала спокойно и за двете пострадали,

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (ВИДЕО+СНИМКИ)

И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов". 

Останалите ранени са настанени в Ямболската болница. Техният е брой е 9, те са настанени в три отделения. 
 
"Двете пациентки, които са в "Реанимация", са в тежко, но стабилно състояние. Надявам се нещата да се развият благоприятно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.
 
 
Той, заедно с директора, са били уведомени около 6 часа сутринта за тежък инцидент с близо 20 ранени. Създадена е необходимата организация. Около 9,30 часа всички пострадали са били диагностицирани и хоспитализирани. Минути след това е пристигнал и здравният министър, който е създал необходимата организация за транспортиране на двете спешни пациентки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.