Те бяха представени от туроператора Антония Чомполова

Пандемията свали цените на летните почивки. Изкушаващи оферти ни очакват и през зимата, но при условие, че се запишем за спа или ски почивка отсега.

Николова: Кризата насърчи вътрешния туризъм

„Много по-изгодно е сега хората да направят резервации за своите зимни почивки. Польваме най-голяма отстъпка, ако се запишем до 31 октомври. Средната отстъпка е от 15% до 20% сега. Ако отложим резервацията за ноември, тогава процентът пада до 10%”, обясни туроператорът Антония Чомполова.

Според нея цените във Велинград и Хисаря – утвърдените спа курорти у нас, са около 80-90 лв., които включват закуска и вечеря. В Банско и Пампорово цените са по-високи. Съществена е разликата и в сумата в различната категория хотели.

В туризма отчитат най-трудния летен сезон и загуби за близо 80%

„Четири- и петзвездните хотели почти винаги разполагат с басейни, имат сауна и спа. При тризвездните това не е задължително. Правят се планове и за Коледа и Нова година, като и тогава цената зависи от категорията на хотела. Най-популярните дестинации са Банско, Пампорово, Хисаря”, каза Чомполова.

Средната цена за три нощувки за новогодишните празници е между 500-600 лв. Като в тази цена се включва закуска и празнична вечеря.

„Помислено е и за ситуация, при която в декември страната е под карантина. По-голямата част от хотелите предлагат заплащане преди настаняване за услугата, която са предложили. Дори и да бъде обявено извънредно положение в последния момент, голяма част от хотелите са предприели политиката да запазят парите ви, за да може да ги използвате за почивка в по-благоприятен момент”, каза туропературът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.