Екип на NOVA с разказ от първо лице за ужаса в Милано и Бергамо

Светът продължава да е в плен на коронавируса. Нито един район в Европа обаче не беше толкова засегнат от кризата с COVID-19 колкото Бергамо. През първите седмици на епидемията броят на починалите в града и едноименната провинция е бил с близо 600% по-висок от обикновено. Така Бергамо и близкият до него град Милано станаха нарицателно за мащабите на опасността, която COVID-19 представлява.

ЕКИП НА NOVA В ЕПИЦЕНТЪРА НА ЗАРАЗАТА: Как се справя Бергамо с COVID-19?

NOVA е първата българска медия, която след избухването на пандемията в Европа изпрати свой екип в Италия и най-тежко засегнатите Бергамо и Милано, за да покаже на зрителите в какво състояние се намира страната сега.

В Италия репортерът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев се срещаха с медицинска сестра, преживяла двумесечна битка с COVID-19. Жената застава за първи път пред камера и разказва от първо лице за ужаса в страната и работата си в старчески дом в Милано, който остана без половината си жители. Ще чуете още смразяващи истории на лекари, които са били на първа линия при борбата със заразата.

„Темата на NOVA“: „Пътят на кръвта“

Сред картините на страх и смърт, обаче, има и примери за надеждата, която винаги си проправя път – дори и в най-тежките времена. Екипът на NOVA разказва за българите, които избраха разгара на заразата, за да се венчаят в празното кметство на Бергамо, както и за жената продължи да прави музика под оглушителните сирени на линейките.

Цялото предаване гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.