Правителството предупреди, че ситуацията може да излезе извън контрол

Германия ще разположи най-малко 15 000 войници в подкрепа на гражданските власти при овладяването на разпространението на коронавируса, съобщи министерство на отбраната, предаде БТА.

ЗАРАДИ COVID-19: Заведенията в Берлин ще затварят в 23 часа

Около 1 300 военнослужещи и в момента подпомагат гражданската администрация, съобщи говорител на ведомството. Ако е необходимо, Бундесверът е готов да отдели близо 15 000 военни за тази цел, добави той.

В министерството на отбраната са постъпили 1 000 искания за подкрепа от органите на местната власт.

Германия в най-голяма степен от всичките си съседи успя да потисне пандемията от коронавирус на своя територия, както и да държи смъртността по-ниска, но миналата седмица броят на отчитаните за денонощие нови случаи надхвърли 4 000. В големи градове като Берлин и Франкфурт се отчита рязко увеличение.

Строги правила при влизане в Германия

Броят на новоинфектираните в Германия достигна най-високото си равнище от април. Правителството предупреди, че ситуацията може да излезе извън контрол, тъй като служителите по места, които се занимават с установяването на контактните лица на заразените, са претоварени от растящия брой на случаите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.