Тирът се е врязал в стопанска постройка

Тежък инцидент в Димитровградско! ТИР се вряза в сграда край пътя. Шофьорът на камиона - 58-годишен мъж,  е в тежко състояние. Настанен е в болница.  Инцидентът се случва на входа на село Горски извор, разположено на главния път Пловдив – Хасково. По неизвестни засега причини водачът на тира не е могъл да вземе ляв завой при движението си в посока Хасково около 13 часа в сряда.

Камионът продължил направо и се забил в разположен наблизо дърводелски цех с висока скорост. Няма следи от спирачен път, което води до предположението, че на водача на ТИР-а вероятно му е станало лошо. По време на инцидента в цеха не е имало хора. Работниците са били в обедна почивка, което е предотвратило жертви.

Пешеходец загина на АМ „Тракия”, движението е ограничено

Това не е първият подобен инцидент. Преди две години отново товарен автомобил се заби в този цех, чиято сграда беше ремонтирана буквално преди няколко месеца. Движението по пътя Пловдив – Хасково не е било спирано заради инцидента. То обаче ще остане затруднено докато не бъде изтеглен катастрофиралият ТИР.  Движението в района е натоварено заради затварянето  на АМ „Марица” към АМ „Тракия”  също заради тежък инцидент.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.