Прогнозите показват, че капсулата ще може да превозва до 6 пътници

Космическата компания Blue Origin, основана от милиардера Джеф Безос, извърши успешен тестови полет на своята ракета, която един ден ще транспортира туристи в космоса. Въпреки че датата на първия туристически полет все още е неизвестна, предаде БГНЕС.

Първият космически турист ще се разходи и извън МКС

Капсулата „New Shepard“ беше изстреляна с малка ракета за многократна употреба и излетя вертикално. Ракетата достигна 106 километра надморска височина, преди да се върне в пустинята в Западен Тексас. Полетът продължи 10 минути и 9 секунди. Прогнозите показват, че ще може да превозва до 6 пътници.

Първите космически туристи отлитат за Международната космическа станция през 2023 г.

По-рано Blue Origin разкри подробности за вътрешния дизайн на капсулата. Многобройни камери ще бъдат разположени за записване на преживяванията на туристите в безтегловно състояние, което ще продължи няколко минути.

„Върджин Галактик” показа дизайна на кабината за космически туризъм

Конкурентната компания Virgin Galactic също показа интериора на своя космически кораб това лято, който ще има подобна туристическа цел. Нито една от компаниите все още не е обявила конкретна дата за полети за туристически космически пътувания.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.