Това стана ясно от кмета на града Румен Томов

В община Благоевград въвеждат още мерки за борба с коронавируса. Това стана ясно от кмета на града Румен Томов след заседание на Областния кризисен щаб.

Ансамбъл "Пирин" - огнище на коронавирус

За 14 дни се забранява провеждането на семейни тържества – сватби, кръщенета, рождени дни, на закрито.  Ще бъде засилен контролът за спазване на мерките на общинския кооперативен пазар. Причина за това са зачестилите сигнали, че там мерките не се спазват.

Другата мярка, която общината възобновява, е съобщаването на общонационалните мерки по уредба в централната част на града.

Ангелов: Не пътувайте до Благоевград и Търговище (ВИДЕО)

Кметът категорично отрече да е планувано поставянето на КПП-тата, няма да бъдат затваряни и училищата.  Обсъждано е било и носенето на маски и на открито, но това предложение не е било прието. По-строги мерки в общината ще има, но при изключително висок ръст на заболелите, увери Томов.

Броят на заразените в областта е 2620. Новите случаи са 91. В четвъртък Националният оперативен щаб обяви областта за "червена зона" заради броя на заразените с COVID-19. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.