Те твърдят, че животните са отглеждани в ужасяващи условия

Жители на столичния кв. „Бояна” се оплакват, че техен съсед отглежда десетки кучета, затворени по 24 часа в къща, при изключително примитивни условия. Съкварталците са ужасени и от факта, че животните се нападат взаимно заради системно недохранване.

Осиновителна кампания за бездомни кучета се провежда в Бургас (ВИДЕО)

Родителите на едно от децата в квартала се оплакаха, че дъщеря им е била гонена от кучетата. „Беше много стресирана, не искаше да излиза, сънуваше кошмари”, разказа майката на Рая. „През лятото не можем да спим, защото кучетата вият денонощно. Според мен са над 30. В къщата е изключително мръсно”, допълни тя.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Шофьор влачи куче, вързано за колата му (ВИДЕО)

„Наясно сме с казуса и сме го взели за разглеждане още през 2017 г. Направени са множество проверки. В крайна сметка стигнахме до Софийската районна прокуратура с молба да започне производство срещу господина”, заяви Кънчо Кънев - зам.-кмет на район "Витоша". И допълни: „Две са нещата, които най-много ни притесняват в този случай. От една страна животните пребивават тук като в затвор, от друга – те притесняват всички живеещи наоколо”.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си