Това става ясно от заповед на кмета Владимир Москов

От утре влиза забрана за излизане на непълнолетни хора по улиците на община Гоце Делчев без основателна причина. Забраната важи за времето от 21:00 часа вечерта до 6:30 часа сутринта в рамките на 14 дни. Позволено е само излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар. Това става ясно от заповед на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. Други населени места в страната, в които също е бил въвеждан вечерен час за непълнолетни от началото на пандемията са Стара Загора, Мъглиж, Панагюрище, Смядово, Смолян, Чепеларе, Белица, Козлодуй и Чирпан. 

Преминахме границата от 1000 новозаразени за денонощие

В нея е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито като сватби, кръщенета и други.

 

 

Болницата в града продължава да се задъхва и да не успява да поеме всички нуждаещи се от лечение заразени с COVID-19. На няколко пъти бяха отпускани допълнителен брой легла за лечение.

„Контактите на младежите не можем да ги ограничим, те са свободни, не спазват никакви мерки, основно не носят маски, винаги са на групички, защото са младежи, имат какво да си кажат и да се забавляват и това е варианта да ограничим контактите на младежите след училище”, заяви Марияна Устаилиева, секретар на община Гоце Делчев.

С въвеждането на вечерния час местните власти се надяват да намалят броя на заразените.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.