Премиерът Бойко Борисов се самоизолира преди да му бъде връчено предписание

От столичната регионална здравна инспекция обявиха, че са наложили карантина на всички близки контактни лица на зам.- регионалния министър Николай Нанков. Той се изследвал редовно и превантивно за COVID-19, а последният тест се оказал положителен. Нанков сам съобщи във Facebook, че е заразен.

Николай Нанков е с COVID-19

Веднага след него премиерът Бойко Борисов обяви, че се самокарантинира, въпреки че последно е комуникирал с Нанков преди 5 дни.

Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на всеки с COVID-19. Те са установени и предстои да им бъдат връчени предписания.

Бойко Борисов се самоизолира, PCR тестът му е отрицателен

От столичното РЗИ уточняват, че  сред контактните лица са именно министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на партия ГЕРБ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си