Възможни са дъждове с жълто-оранжев оттенък

Студен фронт преминава от запад на изток над страната с превалявания, които днес ще засегнат предимно западните и централните райони. На много места в страната се наблюдава запрашеност на атмосферата с пустинен прах от Африка – има условия валежите в тези райони да са с лек жълто-оранжев оттенък. Температурите през деня ще са в широк диапазон. В Северозападна България – 12-14 градуса, 20-22 градуса в централните райони и до 24-25 на изток. В планините валежите по най-високите части на Рила и Пирин ще са от сняг. Ще е ветровито със силни пориви от югозапад. Температури в най-топлата част на деня – между 6 и 14 градуса.

В ранните часове на понеделник студеният фронт ще се е изместил на изток с превалявания най-вече в Североизточна България, които до обяд ще спрат. Вторник сутринта температурите и влажността ще създадат условия за мъгли в ниските райони и най-вече покрай водоемите.

Средиземноморски циклон отново ще влоши за кратко времето в четвъртък и петък с валежи предимно в южните и източните райони на страната. Дневните температури от четвъртък нататък ще са в интервала от 15 до 20 градуса.

Смущенията в геомагнитното поле на Земята продължават и днес. Стойностите на планетарния индекс са близки до тези на слаба магнитна буря. Има предпоставки хората с нестабилно здраве са усещат неразположение, безсъние, главоболие и колебливо настроение.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.