Само преди дни д-р Самер Шаиб от Дубай преживява най-емоционалния момент в кариерата си

Във време на пандемия една снимка обиколи света и умили милиони, като им даде надежда, че всичко, което преживяваме, един ден ще остане в историята. Може би и вие сте я видели – новородено бебе маха маската на лекаря, който току що го е извел на бял свят.

Есента на 2020 година. В световен мащаб се надига втора вълна на коронавирус. Интересно време, в което да се родиш. Още в първите минути от живота си това момче прави нещо значимо – отправя послание към света.

Само преди дни д-р Самер Шаиб от Дубай преживява най-емоционалния момент в кариерата си. Вижда как началото на нов живот предрича край на цяла пандемия. Така той тълкува случилото се.

Родителите са горди със сина си, въпреки че не искат да се знае за него повече отколкото сам е показал. Удар срещу унинието и умората от продължаващата криза.

Момчето със здрав захват се ражда точно в момент, в който се надига втора вълна от корона вирус в не малко страни по света. Но Обединението арабски емирства, от където отправя посланието си, ситуацията е под контрол.

В емирствата се регистрират по около 1500 нови случая на коронавирус при местно население малко повече от 9,630 милиона. Броят на случаите в страната вече е малко над 122 200, а от началото на пандемията COVID-19 е отнел живота на 475 души.

Увеличава се и броят на новопристигналите. По официални данни в страната кацат с 200% повече смолети в сравнение с април месец тази година в разгара на пандемията. Затова местните се подготвят психически, че и при тях вероятно втора вълна ще има.

Междувременно се следи стриктно за мерките, които вече са въведени в страната.

На майките с коронавирус не се позволява да кърмят децата си, за да не ги заразят. Ако се заразят, е трудно да се установи, защото не проявяват симптоми, разказва акушер-гинекологът. Добрата новина е, че няма документирани случаи на усложнения заради COVID-19 при толкова малки бебета. Те остават неприкосновени от вируса. Както малкото момче от снимката, което трогна света още преди да го опознае. Откакто е направена снимката д-р Шаиб често я поглежда.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.