С пари за материали на бригадата помогнали хората от селото

Младежи от крайдунавското село Станево започнаха да запълват дупките по пътя сами. Отсечката не е ремонтирана от години и се оказва истинско изпитание за шофьорите. Ще накара ли тази инициатива общината да изпълни задълженията си?

Пясък, цимент, малко вода, лопати и желание за по-нормално пътуване изкара на пътя младежите от село Станево.

„Изпочупихме си колите, даже имахме случай на човек му беше изпаднало колелото. Ние от селото помним дупките, но не можем да запомним всички и се кривят джанти и се цепят гуми и е живо чудо, когато завали“, казва Велислав Руменов.

С пари за материали на бригадата помогнали хората от селото. Така успели да закупят около два тона пясък и 50 чувала с цимент.

А дупките към селото им в четири километровата отсечка са безброй. Първо запълнили едното платно.

„Страхотни деца са и събираха лични средства, за да могат да запълнят дупките. Няма друг начин и ние помагаме с каквото можем“, казват жители на селото.

От община Лом не отрекоха, че пътя не е ремонтиран от години.

„Има възможност до края на тази година при оценка на приходната част в бюджета евентуално да бъдат осигурени средства за този път. Ако не догодина със сигурност ще бъдат планирани средства“, казва Любомир Замфиров – община Лом.

Младежите от Станево ще продължат акцията си като окосят тревата и окастрят дърветата отстрани на пътя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.