Турнирът ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA

Само 13 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Турнирът ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Рекордьорът на Норвегия ще участва в Sofia Open 2020

Борна Чорич започва да играе тенис на петгодишна възраст, след като е гледа как баща му Дамир практикува този спорт. Идоли в детските му години са Горан Иванишевич и Рафаел Надал. През 2014-а бе избран за Новобранец на годината в АТП.

Чорич е сред тенисистите, които ще запишат дебютно участие на Sofia Open. Хърватинът е носител на две АТП титли – в Маракеш 2017 и Хале 2018. Особено престижен е успехът му в германския град, където на финала победи световния №1 и абсолютен хегемон в турнира Роджър Федерер.

15 дни до Sofia Open 2020: "Проект 45" търси стария си блясък

Има и участие във финал на турнир от Мастърс 1000 сериите. Това се случи в Шанхай през 2018 г. когато отстъпи пред Новак Джокович, а преди това отново победи Федерер. Най-успешният в кариерата на Чорич сезон (2018) завърши с триумф в отборната надпреварата Купа „Дейвис“, в последното издание на турнира преди смяната на формата.

В турнирите от Големия шлем най-доброто му представяне е четвъртфиналите на US Open тази година.

Най-добре се чувства на твърди кортове на открито. Любимият му удар е бекхендът, а любим град – Умаг в родната му Хърватия.

„Звездите на Sofia Open 2020”: За музикалните изяви на Денис Шаповалов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.