Това съобщи Йорданка Фандъкова във Facebook

Столичната община увеличава общинските и полицейските екипи, които контролират задължителното носене на маски в градския транспорт, търговските обекти и когато има струпване на повече хора на открито. Това съобщи във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

„От днес екипи на аварийната дирекция на общината подпомагат контрола за носене на маски в метрото. Екипите ще започнат работа на най-натоварените станции в час-пик”, обяви тя.

❗️ Увеличаваме екипите на общината и полицията, които контролират задължителното носене на маски в градския транспорт,...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 27 октомври 2020 г.

 

Заедно със СДВР, Общината увеличава броя на полицаите, както и този на служителите на Центъра за градска мобилност и на Столичния инспекторат, които контролират епидемиологичните мерки.

„Носенето на маска на закрито и когато не може да се осигури дистанция, е най-сигурният начин за предпазване от заразяване. Според епидемиолозите правилното носене на предпазни маски, спазването на дистанция, дезинфекцията и редовното миене на ръцете са от решаващо значение за начина, по който ще се развива епидемиологичната обстановка в следващите дни”, категорична е Фандъкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.