За поредна вечер специалистите от големите болници в София отправиха апел към обществото

В 20 часа лекари и медицински сестри излязоха пред спешните отделения на големите столични болници с призив стриктно да бъдат спазвани противоепидемичните мерки. Флашмобове имаше пред ВМА, "Пирогов", "Света Анна", Центърът за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

И тази вечер екипите на ВМА излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за ограничаване разпространението на COVID-19. Те заявиха, че въпреки умората, месеци наред са на работните си места и изпълняват своя дълг в името на здравето.

Откриха нов симптом за COVID-19, проявяват го над 20% от заразените

И днес в 20:00 часа дежурният екип на "Пирогов" се присъеди към призива за спазване на противоепидемичните...

Posted by УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" on Wednesday, 28 October 2020

"Борбата срещу заразата продължава вече 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските. Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само отговорното поведение ще ни запази здрави", казват медиците на първа линия от Военномедицинска академия.

СТОП НА COVID-19! И тази вечер екипите на ВМА излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за...

Posted by Военномедицинска академия - ВМА on Wednesday, 28 October 2020

Те добавят, че вярват че с общи усилия ще успеем да преодолеем и предизвикателството COVID-19.

Снощи в инициативата се включиха медици от "Пирогов", "Военномедицинската академия", "Александровска" болница и "Окръжна" болница в София. Посланието е: "Да бъдем отговорни и да пазим себе си и хората около нас". 

Тази вечер лекари и медицински сестри от УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна също се присъединиха към инициатива. Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на пандемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.