49-годишна преподавателка загуби живота си в Севлиево

Четвърти смъртен случай на учител, заразен с коронавирус. 49-годишна преподавателка по английски език в Севлиево е загубила битката с болестта. Ейлин Бейрактарова е с 20-годишен стаж. Постъпва за лечение в местната болница в събота. Смъртта й е настъпила внезапно.

Жената е имала множество придружаващи заболявания. “Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване”, обясни д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ Севлиево.

Две учителки от Североизточна България загубиха битката с COVID-19

„Тя винаги беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, дори и на колега за нещо. Нормално е понякога да си изкара човек нещо, но тя – не”, сподели директорът на СУ „Васил Левски” в Севлиево Тома Томев.

След загубата на учител в Шумен: Как ще продължи обучението в гимназията?

Още петима учители от най-голямото училище в Габровска област са заразени с коронавирус. Освен децата от средния курс на обучение в дистанционна форма са преминали и учениците от 5 до 7 клас. Присъствено са само децата от 1-ви до 4-и клас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.