Влизащите ще трябва да се подлагат на карантина, ако не покажат скорошен отрицателен PCR тест

Германия обявява цялата територия на България за „рисков регион“ от 1 ноември. Това налага ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани, съобщават от МВнР.

По информация на българското посолство в Берлин за всички, които пристигат в Германия от „рисков регион“ и през последните 14 дни са имали престой в такъв, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Тя не се прилага за пътували транзит през „рисков регион“.

Новите мерки за пристигащите българи в Германия влизат в сила от днес

До 1 ноември 2020 г. в списъка на рисковите региони от България на института „Робърт Кох“, за които се изисква отрицателен тест за коронавирус, са областите София – град, Благоевград, Разград, Сливен и Търговище.

Актуални указания за възможностите за пътуване и безопасност в Германия, свързани с мерките срещу коронавируса, може да бъде намерена ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си