Вижте за кого колко ще е тя

Премиерът Бойко Борисов възложи да бъдат направени промени в проекта на Закона за държавния бюджет за 2021 г. Те ще бъдат внесени от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти между първо и второ четене на проектобюджета.

„Още сме сред най-стабилните 3-4 държави в ЕС. Но хората имат нужда от подкрепа”, заяви Борисов. 

„Досега разговарях с огнеборците. Общо 48 000 служители в системата на МВР ще получат 15% увеличение на заплатите. Това прави 231 млн. лева допълнително”, заяви премиерът.

Той подчерта, че в момента "нашата армия" - медиците, са под натиск. И обяви, че ще има постоянна месечна добавка в рамките на следващата година към индивидуалните възнаграждения на лекари, сестри и санитари. Лекарите ще получават с 600 лева повече, сестрите - с 360 лв., а санитарите - със 120 лв.

Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Увеличават заплатите за служителите на МВР

„237 милиона лева вкарваме в болниците, за да знаят за какво се бият”, коментира премиерът.

Той припомни, че ще бъдат подкрепени и всички деца, за които от януари ще има надбавки, без значение какви са доходите на родителите им. За едно дете помощта ще е 50 лева, за две деца – 110 лева, за три деца – 165 лева, за 4 и повече деца – 185 лева.

„Справяме се. Апелирам и подавам ръка към всеки, който иска да изведем народа за няколко месеца. След април ще има ваксини и лекарства, вертикално нагоре ще се издигнем”, каза Борисов.

„Дончев, Сачева, с „Обединените патриоти”, вкарайте предложенията веднага между първо и второ четене, гласувайте ги”, нареди премиерът.

 

В хода на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов благодари на членовете на правителството за свършената до момента работа. „Действително тази пандемия е много тежка. Съжалявам, че Радев продължава да разединява нацията. Нужна е малко добрина, малко смирение, системите са напрегнати! Не ви вярват хората, иначе отдавна да сме си тръгнали“, добави премиерът по отношение на опонентите си.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.