От 2 седмици Пулев тренира в Белмекен

Антъни Джошуа трябва да се притеснява за своите световни титли в тежка категория. Това заяви Кубрат Пулен в ексклузивно интервю за NOVA от Белмекен, където българският боксьор води подготовка за мача срещу Антъни Джошуа.

Вече 2 седмици Пулев се намира на високопланинската база, като в тренировките са включени спаринги, бягане и силови упражнения.

Мачът Пулев - Джошуа може да бъде преместен

„Правя абсолютно всичко, което трябва, за да съм в топ форма и да мачкаме. И естествено за този голям, грандиозен мач трябва да съм на ниво, за да мога да победя”, заяви Пулев.

Той обясни, че тренира вече от 3 месеца.

„Остана не повече от месец, което наистина е много малко време, но е изключително важно и напълно достатъчно, за да, на наш език, да се изпиля и да мога да отида и да мачкам”, заяви още Пулев.

Изолацията удовлетворява най-добрия ни професионален боксьор, като той обмисля и заключителна фаза на подготовката в Германия.

„Предвид ситуацията в световен мащаб с COVID, тук беше най-доброто място. За да дойде човек тук, се изисква и PCR тест. Аз също държа на това нещо. След като слезем от тук, ще отидем пак на подобно място, което да бъде уединено, да няма външни лица, където да мога да се подготвя максимално сигурно”, обясни Пулев.

Пулев: В Англия „скочиха”, че обявих срещата с Джошуа, все едно мач няма

Въпреки изразеното мнение от Еди Хърн, че срещата може да бъде преместена извън Великобритания, при нова национална карантина, Кубрат Пулев смята, че това е малко вероятно.

„Мисля, че ще остане в Лондон и надали ще бъде друга дестинация. Аз нямам никакъв проблем където и да се осъществи мача, аз съм готов и се чувствам в много добра форма”, заяви боксьорът.

„Джошуа трябва да се притеснява за трите си титли, които ще ги има още съвсем малко време. Естествено мачът ще е много труден, противникът има достатъчно опит, Антъни Джошуа, но смятам, че ще го надиграя по всички параграфи и смятам да го бия много убедително”, заяви Пулев.

Той е категоричен, че ще има възмездие за контузията, която го спря в похода към върха предишния път.

„Не се качвам заради парите, аз се качвам, за да побеждавам, за да взема титлите и те да станат български. И виждате 2 години аз държа на думата си и смятам, че всичко това сега ще стане факт”.

Сблъсъкът Джошуа - Пулев е 12 декември и трябва да се проведе в лондонската „О2 Арена".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.