Той обвини и медиите, че "прогнозират резултатите от изборите"

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че новината за ефективността на ваксината срещу COVID-19 е публикувана след президентските избори, само за да не спечели.

Разследват има ли нередности при гласуването в САЩ

Федералната агенция по лекарствата трябваше да обяви по-рано не по политически причини, а за да бъдат спасени човешки животи, написа Тръмп в Tуитър.

В поредица от туитове Тръмп заяви, че Американската агенция за лекарствата и Демократическата партия изчакаха пет дни, за да обявят ефективността на ваксината, защото не искали той да спечели благодарение на ваксината.

"Ако Байдън беше президент, нямаше да има ваксина още четири години, нито Федералната агенция по лекарствата би я одобрила толкова бързо." „Бюрокрацията би унищожила милиони животи“, пише Тръмп.

Тръмп проучва възможността да се кандидатира отново

Той също така обвини медиите, че "прогнозират резултатите от изборите" и че това е намеса в изборите и би трябвало да носят отговорност за това.

Сегашното изявление на Тръмп е в пълно противоречие с многобройни негови пренебрежителни изказвания за опасността от коронавируса и противоречивите мерки, които имаше намерение да предприеме в някои щати, за да овладее развихрилите се протести.

Twitter лишава от привилегии личния акаунт на Тръмп

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС