Това казват негови съветници

Американският президент Доналд Тръмп обмисля възможността да се кандидатира отново за държавен глава през 2024 г., когато в страната ще се проведат следващите президентски избори, съобщава информационният портал Аксиос, позовавайки се на източници, близки до републиканците.

Тръмп уволни министъра на отбраната Марк Еспър

Според тях Тръмп е заявил, че обмисля такава възможност със своите съветници. Според авторите на публикацията на Аксиос това е „най-убедителното доказателство“, че президентът разбира, че е загубил изборите от кандидата на Демократическата партия Джо Байдън, въпреки че продължава да настоява за победата си, случаи на измама с вота и съдебни спорове в връзка с това.

В деня на встъпването си в длъжност, 20 януари 2017 г., Тръмп подаде документи до Федералната избирателна комисия, за да се регистрира като кандидат за президент на изборите през 2020 г. В САЩ, според 22-рото изменение на конституцията, едно и също лице може да бъде избрано за държавен глава не повече от два пъти (подред или с прекъсване).

Джо Байдън планира преходния период на администрацията в Белия дом

По-рано Аксиос, цитиран от ТАСС съобщи, че влиянието на Тръмп върху съпартийците му ще се увеличи, независимо дали той ще постигне преизбиране тази година. Позовавайки се на неназовани топ стратези на Републиканската партия, порталът отбелязва, че Тръмп ще запази силно влияние върху партията "независимо от резултата" от изборите на 3 ноември. Освен това Аксиос смята, че на този етап „партийната структура е слаба и Тръмп е най-популярният републиканец“.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС