Европейската комисия също така ще одобри договор за 300 милиона дози от ваксината

Европейската комисия ще обсъди в сряда възможността за сключване на договор за доставка на ваксината срещу COVID-19, разработена от производителя от САЩ "Пфайзър". Това съобщи говорител на комисията.

Семейство учени стои зад новата ваксина срещу COVID-19 (СНИМКИ)

Той заяви, че предстоящото обсъждане нямало нищо общо със съобщенията от понеделник, че посоченият производител е разработил ваксина, ефективна в 90 на сто от случаите.

ПРОБИВ В БИТКАТА С COVID-19: Ваксина постигна 90% ефективност

Европейската комисия също така ще одобри договор за 300 милиона дози от ваксината, разработена от компаниите „Файзер” и „Биоентех”. Това обяви председателят на комисията Урсула фон дер Лайен и допълни, че това е най-обещаващия препарат досега. Това ще бъде четвъртият договор с фармацевтично дружество за закупуване на ваксини.

Начинът на съхранение на ваксината срещу COVID-19 може да създаде проблем с доставките

"Безопасна и ефективна ваксина е най-добрият ни шанс да се борим с коронавируса и да се върнем към нормалния ни живот. След като тя стане налична, нашият план е да я разпространим бързо навсякъде в Европа.  Ще има и още. Защото трябва да разполагаме с широк набор от ваксини, основани на различни технологии."

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.