Животното се превърна в интернет звезда

Властите в Калифорния заловиха и преместиха в дивата природа американска черна мечка, която се прочу с редовните си посещения в магазин на бензиностанция в щата, съобщи БТА. Животното се оказало 16-годишен мъжки екземпляр.

Избраха най-дебелата мечка в Аляска (СНИМКА)

Мечокът стана онлайн звезда, след като бяха разпространени записи от охранителни камери, показващи как той редовно посещава магазина на бензиностанция в Кингс Бийч и си взема оттам храна.

От калифорнийската служба за дивата природа съобщиха, че мечокът е настанен в подходящ за него хабитат.  Ан Брайънт от природозащитната организация БЕЪР Лийг обаче изрази загриженост за съдбата на мечока. Според нея животът му е изложен на риск, защото той има травма на крака вследствие на недобре излекувано счупване на кост.

Мечка си "поигра" със спящ край басейна си мъж (ВИДЕО)

"Мисля, че това не е добре за мечката", каза Брайънт пред местен тв канал. "Ако е преместен на място, където има друга мечка, тя ще пази територията си. Мечокът е в риск, той е осакатен", каза тя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.