Добрият старец получи разрешение от премиера Джузепе Конте

Децата в Италия няма да останат без коледни подаръци. "Дядо Коледа носи маска и може да пътува из целия свят с разрешение за придвижване в условията на пандемия", написа италианският премиер Джузепе Конте в социалните мрежи, за да успокои малчуганите  за предстоящите празници, съобщава БТА.

"Дядо Коледа ми писа, че е получил международно разрешително за придвижване - той може да пътува и да раздава подаръци на всички деца по света", написа Джузепе Конте в отговор на запитване на малкия Томазо. В писмото си малчуганът беше помолил премиера да не поставя под карантина Дядо Коледа.

Дядо Коледа ще се среща с децата чрез онлайн приложение

"Добрият старец ми потвърди, че винаги носи маска и спазва препоръчаната дистанция, за да предпази себе си и околните", написа Конте. Той подкани детето да постави под елхата освен топло мляко и бисквити и флакон с дезинфекциращ гел.

Заради COVID-19: Най-високата елха в света няма да грейне тази година (СНИМКИ+ВИДЕО)

"В твоето писмо до Дядо Коледа няма нужда да му казваш, че си бил много послушен, защото аз вече му го подшушнах. Разбрах, че си поискал от него да прогони и коронавируса. Това е добре, но не забравяй да си поискаш и още подаръци", написа премиерът.

Италия беше първата европейска страна, засегната от новия коронавирус през пролетта. Сега тя се сблъсква от няколко седмици с новата вълна на пандемията и броят на заразените надмина един милион души.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.