Маршал се е присъединил към огнеборския екип в началото на миналия месец

Кученце от породата далматинец се обучава, за да стане пожарникар, съобщава БТА. Видео, разпространено от Пожарната служба на Севил, щата Охайо, показва усърдните занимания във фитнеса на бъдещия космат огнеборец на име Маршал.

Издигнаха позлатена статуя на куче в Туркменистан (СНИМКИ+ВИДЕО)

От кадрите се вижда как любопитното кутре "тренира" редом с колегите си, които носят пълните си униформи, следвайки ги по петите, подскачайки наоколо и жизнерадостно размахвайки опашка.

Маршал се е присъединил към огнеборския екип в началото на миналия месец и вече е негов високо ценен член. Малкият далматинец е бъдещо служебно куче К-9, специално обучено да съдейства за превенцията на пожари. Потребителите на социалните мрежи са очаровани от клипчето. Всеобщото мнение е, че Маршал е чудесно попълнение в екипа.

С Чемп и Мейджър кучетата се завръщат в Белия дом (ВИДЕО+СНИМКИ)

По времето, когато пожарните "коли" са били теглени от коне, далматинците са използвани да разчистват пътя пред тях. Силният им лай е действал като "сирена", известяваща, че огнеборците са на път. Конете обикновено се плашат в близост до пламъците и далматинците са им действали успокояващо, като същевременно са пазили пожарните каруци и оборудване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БТА