Причината - диспансерът в „Александровска” беше преместен, а на негово място откриха COVID-отделение

Пациенти с бъбречни трансплантации излязоха на протест пред здравното министерство. Недоволството дойде, след като диспансера в столичната „Александровска” болница беше преместен в друга сграда, а на негово място откриха COVID-отделение. След преструктурирането последваха и трусове. Екипът на клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка. Пациентите се притесняват дали ще получат адекватна грижа от новия екип  нефролози, който ще се грижи за здравето им. От Министерството на здравеопазването поканиха протестиращите на разговор и им обещаха да направят опит да задържат старото ръководство на работа.

СЛЕД ОСТАВКАТА НА ЛЕКАРИ: Пациенти с трансплантации излизат на протест

 „И едните са лекари, и другите са лекари, но едните 30 години наблюдават и лекуват бъбречно трансплантирани пациенти, другите не са виждали такива”, обясни пациентът Георги Пеев.

„Много се съмнявам, че този екип знае с какво се сблъсква на база на това, не мога да кажа, че се доверявам. Тъкмо обратното - притеснявам се”, сподели Георги Атанасов, друг пациент.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.