Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка

Трусове в столичната „Александровска” болница. Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка. Решението за напускането идва след преструктирирането на отделенията заради COVID-пандемията. Заради създалата се ситуация, част от пациентите излизат на протест в петък.

Напрежението около диспансера за трансплантирани в Александровска болница

„Не мога да конкретизирам причината за колективната оставка, тъй като тя не е упомената. Моето мнение е, че това е заради необходимостта от физическо преместване на Клиниката по нефрология на друго място, далеч от блока, където са хоспитализирани пациенти с COVID-19 ”, обясни директорът на болницата проф. Борис Богов. Той увери, че това е временна мярка и изрази надежда, че клиниката ще се „завърне” в сградата след няколко месеца.

Професорът добави, че не разбира действията на колегите си. Той определи сигналите, че не се извършват изследвания, като фалшиви новини и потвърди, че тестовете никога не са спирали.

Проф. Богов: Не съм разписал оставките на екипа на Клиниката по трансплантация

„Ако звъннете в клиниката, няма кой да ви вдигне, защото тя е затворена. Чисто физически телефоните ще бъдат преместени днес и ще се отговаря на тях. Компютрите, в които са програмите за пациентите, също ще бъдат преместени”, увери проф. Богов.

Трансплантирани изразиха безпокойството си пред NOVA, че не знаят къде ще се извършват прегледите, както и кои са лекарите, които ще ги преглеждат. Пациентите се заканиха да излязат на протест. „За един пациент има две условия – мястото и екипа”, заяви Христина Николова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.