Екипът на нефрологичното отделение подаде оставка

Трусове в столичната „Александровска” болница. Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка. Решението за напускането идва след преструктурирането на отделенията заради COVID пандемията.

СВЪРШИХА ЛИ ЛЕГЛАТА В БОЛНИЦИТЕ: Пациенти твърдят, че им е отказан прием

Синът на Кети Виденлиева живее с нов бъбрек от една година. Мъжът е имал час за преглед в единствения диспансер в страната - в столичната „Александровска” болница. Трябвало е да получи и протокола за лекарствата си.

„ Оттам ми отговориха, че преглед няма да има със сигурност. Единственият начин да си получим протокола е да направя изследвания в нашия град, като те няма да включват най-важното изследване. Аз недоумявам, как може да се изписват лекарства на базата на недостатъчно изследвания. Питам, кой ще прегледа сина ми”, интересува се жената

Прегледите били отложени заради нежеланието на началника на клиниката - професор Паскалев, да премести болните  в друга сграда. В освободените помещения трябва да се направи ново COVID отделение.

„Категоричното му мнение беше, че той остава в COVID блока, така наречен. Вчера, началник клиниката професор Паскалев, заедно с целия му екип, включвайки санитари и медицински сестри, подадоха колективна оставка. Мога да кажа, че това е изключително безотговорно поведение  на човек, който винаги е твърдял, че се грижи за своите пациенти”, заяви директорът на болницата проф. Богов.

Пожелалият да напусне - професор Паскалев, отказа коментар. А от ръководстовто на болницата обясниха, че прегледите на бъбречно трансплантираните вече са възстановени и клиниката работи в новата си сграда.

След напускането на стария екип, за бъбречно трансплантираните ще се грижи екипът на нефролозите.

„Той е достатъчно подготвен, колкото и на професор Паскалев. С оглед на това, че част от плановия прием е прекратен заради COVID, аз съм сигурна, че ще се справят с тази ситуация”, смята проф. Богов.

Рокадите в болницата обаче притесняват част от пациентите. Ако се наложи, в клиниката ще бъдат наети още специалисти. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.