Не е нормално когато си свършиш работата да се притесняваш дали ще се прибереш или ще отидеш в „Пирогов", каза тя

Репортерът на NOVA Даниела Пехливанова беше ударена с пълен кен с бира, докато изпълняваше служебните си задължения. Това се случи в петък вечерта при протест пред Българската национална телевизия. Пехливанова сезира правоохранителните органи за посегателството срещу нея и екипа на NOVA.

НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕД БНТ: Протест "за" и "против" Румен Радев

„Това, че ме удариха, не ме притесни толкова много и го казвам напълно искрено. Знаем, че понякога на такива събития има хора, които не издържат психически и това може би е начинът да се изразят. Това, което ме притесни обаче, е реакцията на майките от „Системата ни убива”. До момента, в който не дойдоха да ми викат в лицето с мегафон, нямаше никакъв проблем. Преди това бях там поне час и половина. Взимах интервюта, не съм чула обида срещу мен”, каза Пехливанова в ефира на „Здравей, България”.

Журналистът Даниела Пехливанова сезира полицията за посегателството срещу нея и екипа на NOVA

И допълни: „Видях срещу себе си жени, които забравят, че и аз съм майка. Докато бях на това събитие, вкъщи ме чакаше моето дете, което няма и 2 години. Успоредно с това майка ми е видяла кадрите. Жената вдигна кръвно. Не е нормално в ситуация, в която отиваш да си свършиш работата, да се притесняваш дали ще се прибереш или ще отидеш в „Пирогов” да ти шият главата”, категорична бе Пехливанова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.