Органите на реда излязоха с декларация до премиера

Напрежение сред органите на реда заради казуса с детските надбавки. Синдикати на вътрешното министерство изразиха възмущението си от мотивите на правителството за отпадането на надбавките за всички деца заради увеличението на заплатите на хората в системата.

Няма да има детски надбавки за всяко дете

Синдикален алианс „Сигурност” в МВР изпрати остра декларация до премиера, парламентарната група на ГЕРБ и Комисията по бюджет и финанси в НС. В нея се изразява категорично несъгласие служителите на вътрешното министерство да бъдат противопоставяни на децата на България.

„Още повече, че нашите колеги също са родители. Сега излиза, че се взима от парите на децата, за да се даде на родителя, което не е редно. Ние отказваме категорично увеличение на заплатите за сметка на децата”, посочи председателят на САСМВР Милена Любенова.

Терзийски: Заплатите в МВР трябва да се увеличат, но е въпрос на възможности

Позицията на синдиката в МВР подкрепи и евродепутатът Ангел Джамбазки. Той заяви, че от ВМРО настояват да има помощ за всички деца.

„Не може да противопоставяш децата на полицаите. И полицаите имат деца. Органите на реда натрупаха стотици часове работа, които няма да им бъдат платени. Оборудвани са безобразно зле, с морално остаряла екипировка. Месеци наред стояха пред хора без маски. Бяха изложени на риск от зараза. Протести има от 2013 г. насам, а те са си на работа”, коментира Джамбазки.

Синдикатите обявиха, че остават в стачна готовност, като настояват за увеличение на месечните възнаграждения на всички служители в МВР с 28%.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.