Какво е да помагаш след тежка загуба

Дъщеря на починал от COVID-19 пациент в столичната болница „Света Анна" всеки ден, заедно с други хора, носи топъл обяд на медиците в лечебното заведение.

4828 новозаразени с COVID-19, починали са 131 души

В петък Светла Паркър губи баща си - проф. Кирил Карагьозов. Той издъхва в болницата след влошаване на състоянието му. Споделя, че никога не е виждала такава безнадежност - и сред лекари, и сред пациенти. Затова самата тя решава да даде надежда и намира сили да помага, като носи храна на медиците.

 

 

„Той беше доста активен човек. Играеше футбол и плуваше всяка седмица. Влоши се за часове и почина. Хората се грижеха добре за него, имаше и подобрение, но не успя да се пребори. Лекуваше се една седмица вкъщи, после го приеха в болницата, където започна да се подобрява. След това рязко се влоши“, разказва Паркър.

„Вирусът е такъв. Няма яснота кога си добре и кога се влошаваш. Става дума за война. Има много хора, които губят битката, а възрастта няма значение“, добавя тя.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.