Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина за жестоко убийство

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Според източници на NOVA майката е направила самопризнания! 

Жестоко убийство на две малки деца в Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. А в Сандански днес е обявен ден на траур.

В града все още никой не може да проумее решението на една майка да посегне на двете си невръстни деца. Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

От официалното съобщение на държавното обвинение стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особено жестока. При огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.

Двойното убийство 32-годишната Кристина извършила малко след 17:00 часа вчера, сочат данни от разследването.Версията е, че останала с децата си сама вкъщи, в пристъп на ярост жената по брутален начин отнела живота на невръстните си син и дъщеря - момче на 5 години и момиче на 3 години.

Ден на траур в Сандански след убийството на две малки деца

Какво се е случило в часовете преди убийството обаче засега не е ясно. Според едната версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си - Георги Трайков. Вчера двамата се скарали, Георги излязъл навън, а според източници на NOVA жената убила децата, за да му отмъсти.

„Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми”, обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според близките на мъжа обаче скандал между двамата не е имало. Те са категорични, че майката е убила децата, вследствие на психически проблеми.

Задържаха родителите на двете деца, убити в Сандански

„ Тежка шизофреничка, което е криено от майка й и баща й. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг. Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили”, обясни лелята на Георги - Васка Въсевска.

Напрежението в семейството на Кристина и Георги всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, а Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

 

 

„ И миналата вечер се е обадила на племенника ми, че баща й я бие, сега бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се вярва, не се знае какво става. И отишли, и Гошо пак да не кажат нещо, племенникът, взел полицаите, отишли, взели се, прибрали са се тука, дори той ми се обади.  И вчера снаха ми отива на работа в 12.00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила”, смята лелята на мъжа.

 

 

Днес е трябвало да се проведе първото заседание по делото за попечителство. След двойното убийство обаче спорът за децата в съда няма да се състои - никога.

Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител. Според близките им семейството не е страдало от безпаричие.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.