Психолозите не изключват агресия от страна на бащата

Убийството в Сандански най- вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата. Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване.

Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози. Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване.

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

„Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да преакляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова - психолог и психотерапевт.

Убийството на  деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение.

„Да е чула гласове, които са й казвали да направи. Би могла да го направи като наказание към таткото. Би могло действително да вярва, че с този акт, с това действие ги предпазва от нещо много по-страшно“, добавя Гинова.

Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания. Каквато и да е истинската причина обаче, решението й не е обмисляно дълго време.

„Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в съзнание на ступор... надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът.

Задържаха родителите на двете деца, убити в Сандански

Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите.

Убийството на двете деца не е прецедент в региона. През 2009 година в гоцеделчевското село Осиково баща закла синовете си, след което подпали къщата, в която беше жена му. Двамата имали тежки семейни скандали.

Минчю Панюков получи доживотен затвор.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.