Магистратите трябва да решат дали тя да остане за постоянно зад решетките

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, се изправя пред съда. Магистратите трябва да решат дали тя да остане за постоянно зад решетките. Това е искането на прокуратурата в Сандански. Очаква се съдът да заседава още днес.

В същото време, психолози ще работят с младата жена, за да разберат дали тя е осъзнавала ситуацията, или страда от сериозно психическо заболяване.

Жители на Сандански се събраха, за да почетат паметта на двете убити деца (СНИМКИ)

Снощи спонтанно десетки жители на Сандански се събраха в центъра на града, за да почетат паметта на двете деца. В града всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, която е задържана за смъртта на собствените й деца. Но има и такива, които не я винят: „ Лесно е да обвиняваме хората, мисля, че каквото и да кажем - когато не сме наясно със ситуацията, е излишно, всеки може да попадне във всяка ситуация”.

В квартала разказват, че не са знаели за сериозни проблеми в семейството на Кристина и Георги.

„ Не е имало проблем, не ми се е оплакал некой, щото ще ми се оплачат на мен, ако има нещо такова. Ами познавам ги, как, бащата дето е, е бивш мой ученик, Да, Георги, познавам го много добре”, каза съсед.

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

Доколко евентуално насилие в семейството е довело до крайното решение на Кристина ще трябва да покажат експертизите в хода на съдебния процес. В Сандански хората настояват институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие. 

„Сега ще е Сандански, утре ще е друг град, трябва да се проверяват и трябва хората, които работят в тия учреждения наистина да го правят със сърце и душа и да приемат малко по-лично работата си, за да може да има наистина адекватна ситуация и решаване на проблема. защото в крайна сметка ситуацията е следствие на дълго трупани явно проблеми, които са били неглижирани”.

Ден на траур в Сандански след убийството на две малки деца

„ Това ни е най-големият проблем - защото нехаем срещу всичко. Чуваме и от преразкази, и лично чуваме, но винаги нехаем срещу това нещо. В това съм убедена. Може би принудени от обстоятелства някакви, от всичко. А и виждате тука градът е малък, всеки знае всичко за всеки в повечето случаи, съобразяваме се от ред неща”.

А тази сутрин в Сандански се състоя погребението на децата.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.