Той е бил настанен в болница

Почина Евгени Диков, член на Висшия съдебен съвет и дългогодишен прокурор и адвокат. От няколко дни Диков беше в болница вследствие на заболяване с коронавирус.

Евгени Диков е един от уважаваните магистрати. Той има дълъг стаж в съдебната система. През декември 2013 г. Евгени Диков беше избран за директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследванията. През 2017 г. следователите го избраха за член на Висшия съдебен съвет, където ръководи Комисията за управление на собствеността. 

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите на Евгени Диков по повод внезапната му кончина.  Отиде си един доказан професионалист, добър и всеотдаен човек, отзивчив колега и искрен приятел. Евгени Диков отдаде живота си в служба на хората и правото им на справедливост, заявиха от прокуратурата.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките, приятелите и колегите на Евгени Диков! Поклон пред паметта му!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.