Шампионът по бокс помага на спешните екипи в болница "Софиямед"

Тервел Пулев отново стана доброволец в спешното отделение на болница "Софиямед". Шампионът по бокс ще подкрепи екипа на отделението като ще помага с транспортирането на пациенти, санитарно-хигиенните дейности и всичко, от което екипът и пациентите имат нужда.

Тервел Пулев отново става доброволец

„В момента имаме трима доброволци. Други хора също имат готовност да помогнат. Тервел вдига допълнително духа на пациентите. Много от тях са уплашени, а е важно да им кажем, че няма нищо страшно, важното е навреме да им назначим лечение”, обясни началникът на спешното отделение д-р Иван Христов. Според него героите са на изчезване.

Какво накара Тервел Пулев да се включи в битката с COVID-19? (ВИДЕО)

Боксьорът бил в болницата и по време на първата вълна. Затова, когато броя на заразениете отново се покачил, не се поколебал да се върне. Но разлика между тогава и сега, определено казва, че има.

 

„Правя всичко, от което имат нужда медиците. Гледаме да сме „отворени” за хората, те да с чувстват по-добре и по-спокойни. За втори път съм доброволец. Тогава ме подтикна това да се сблъскам със ситуацията. Сега болницата има по-голяма нужда, виждам, че имат много повече работа”, обясни Тервел.

В болницата имат остра нужда от персонал - в момента има 4 лекари, сестри също липсват.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.